In september 2015 voerde Qmusic een herpositionering door, waarin de oude slogan Q Is Good For You plaatsmaakte voor You Make Us Q. Om de nieuwe positionering -met meer dan ooit de verhalen van luisteraars en fans van Qmusic centraal- kracht bij te zetten, zetten we een campagne op rondom het jaarlijkse Q-hotel in de Sneeuw. De focus lag op het thema ‘kleine dingen, die voor een ander iets groots betekenen’.

Samen met contentmarketingbureau LifeHunters (bekend van eerdere ‘virals’ met IKEA en McDonald’s), ontwikkelden we een videoconcept waarin het extreem belonen van kleine gebaren centraal stond. Het doel? Impact, bereik en ‘shareability’ om zo aandacht en free publicity voor het nieuwe merkverhaal van Qmusic te genereren. De video waarin winnaar Job een exclusieve skitrip (inclusief vervoer met private jet en helicopter) won door het aanbieden van hulp bij iets kleins, ging ‘viral’. Niet alleen op YouTube, maar juist ook door distributie op de social media-kanalen van Qmusic en RTL Boulevard. De video scoorde overal boven benchmarks en behaalde hoge uitkijk- en interactieratio’s. Ook werd het verhaal opgepikt en gedeeld door nationale én internationale media.

Als Content Manager was ik vanuit Qmusic verantwoordelijk voor het project, de conceptontwikkeling en online- en social strategie voor deze campagne.

Samen met: collega’s Qmusic, LifeHunters, JetWise